Hittegolf en gezondheid

Hittegolf > Veiligheid en gezondheid

Hooikoorts

Branderige ogen, benauwd, tranende ogen, jeuk. Meestal word hooikoorts geasosieerd met mooi weer in de lente en zomer. En eigenlijk is dat niet zo vreemd, want juist dan gaan de planten bloeien die hooikoorts veroorzaken. Hooikoorts is niet bij iedereen even erg. Maar als je er erg veel last van hebt kan dat in bepaalde perioden van het jaar je leven behoorlijk lastig maken.

Hooikoorts

Hittegolf: eten, kleding en verstand

Het weer is voorspelbaar, maar niet altijd even veilig. Daarom is het verstandig om je bijvoorbeeld bij warm weer goed voor te bereiden, bijvoorbeeld door goede zonnebrandcreme aan te schaffen.  Met warm weer moet je voldoende drinken en je luchtig kleden. Op deze site vind je 14 handige tips. Wikipedia geeft uitgebreid veiligheidsadvies voor bliksem. Bij noodweer kun je maar het beste gewoon binnen blijven want door de harde wind kunnen objecten rond gaan vliegen en dodelijke projectielen worden. de website stormchasing.nl geeft een aantal goede tips voor als je slecht weer juist wel opzoekt.  Ook deze Engelstalige site biedt veel informatie. van vorig jaar! Voorkom een zonnesteek
Voorkom een zonnesteek

Blauwalg

Blauwalgen oftewel Cyanobacterien hebben hun naam te danken aan de Blauw-Paarse kleur die ze hebben, maar het zijn zeer zeker geen algen!  Ze leven in het water en door middel van fotosynthese maken ze hun eigen eten.

Hoewel het eencelligen zijn kunnen we ze met het blote oog zien doordat ze aan elkaar klitten en een olieachtige blauwe waas over het water vormen.

Overlast door blauwalgen

Zwemmen en veiligheid

Een frisse duik in het meer buiten de stad. Je doet waarschijnlijk niets liever, maar het is niet geheel zonder gevaar! De waterkwaliteit neemt met zulk warm weer af door de groei van bacterien an algen.

zwemmen in natuurwater