Verder op GEOlution

    Zoek op GEOlution

Cursus kaartlezen: Inleiding

Kaart lezen >  Inleiding

Kaartlezen is niet alleen een kwestie van de kleuren en lijnen op de kaart begrijpen. Er zijn net zo veel soorten landkaarten als redenen om een landkaart te lezen. Daarom bepalen we eerst welke kaart wij lezen willen. Dit doen we aan de hand van de drie WWW’s

Aan het einde van de lessen weten we dat je bij kaartlezen je eigen verstand moet gebruiken en op je eigen inzicht moet vertrouwen.

Een kaart laat alleen zien wat de tekenaar wil dat je ziet.

Na het kiezen van de kaart leren we kaartlezen. Dit begint met het begrijpen van de dingen die op de kaart allemaal te vinden zijn.

Vervolgens gaan we dieper in op topografie, verleden en toekomst. Topografie gebruiken we om onze plaats te vinden op de kaart. Dit doen we aan de hand van vier stappen.

Tot slot gaan we in op de verstopte informatie in kaarten. Die delen we onder in drie groepen:

Samenvattend

Kaartlezen is een kunst, maar iedereen kan het leren. Deze kaartleesles bestaat uit drie stappen: beginners, gevorderden en specialisten. Voor elke groep is rekening gehouden met de leeftijd die de lezer zou kunnen hebben. Deze lessen geven kort maar bondig weer wat kaarten zijn, hoe je ze moet lezen,  waarvoor en door wie ze worden gemaakt. In de loop der tijd zullen er onderdelen aan worden toegevoegd, uitgebreid of aangepast.

Comments

So empty here ... leave a comment!

Geef een antwoord

Sidebar