Ontdekkingsreizen

Ontdekkingsreizen

Verslagen, kaarten van informatie op plaatsen waar GEOlution op digitale excursie is geweest.

Las Vegas: The strip

Geen stad spreekt zo tot de verbeelding als Las Vegas. Met zijn imposante casino’s en hotels is het zonder twijfel de snelst veranderende stad ter wereld. Gebouwen die jaren lang de skyline van de stad domineerden en het boegbeeld van Las Vegas zijn maken in snel tempo plaats voor nieuwe en nog veel grotere gebouwen. Imploderende hotels zijn in de stad dan ook net zo gewoon als torenflats die een lichtshow weggeven.  
Las Vegas

De Mount-Everest

Op 29 mei 1953 bereikten de Nieuw-Zeelander Sir Edmund Hillary en zijn sherpa Tenzing Norgay als eersten de top van de hoogste berg ter wereld. De 8858 meter hoge Mount Everest is sindsdien de ultieme uitdaging van elke bergbeklimmer. En een uitdaging is het zeker, want in de 50 jaar die daarop volgden probeerden 1200 andere bergbeklimmers het ook. Slechts 1125 kwamen levend terug van hun barre tocht. 
De Mount Everest

De Muskeg river mine

In Canada, 75 kilometer ten noorden van Fort McMurray in Alberta vind je een heel bijzonder olieveld. Hier bevind zich een grote voorraad olie in de grond van 1.65 miljoen vaten ruwe olie (bitumen). Dit is genoeg om in 10% van de oliebehoefte van Canada te voorzien. Om de olie te winnen is een project gestart: het Athabasca Oil Sands Project. De plannen zijn om de olie over een periode van 30 jaar te winnen. 
De Muskeg River mine

Venlo en Venlo North Dakota

Welkom in Venlo. Graslanden zover het oog reikt, grazend vee en niet ver daar vandaan een prachtige rivier. Dit is niet het Venlo dat de Nederlanders kennen. Het is Venlo, duizenden kilometers hier vandaan in North Dakota, USA. Twee plekken op aarde met dezelfde naam is niets bijzonders. maar bij deze is er wel een hele speciale overeenomst: de geweldige natuur.
Venlo in de VS

De Nevada Nucleair test-site

Op deze pagina vindt u een overzicht van interessante websites en links. Enkele afbeeldingen zijn overgenomen van deze sites. Klik op de foto om de site met veel meer informatie te openen.
Nevada Nucleair testsite

Alang

Enkele kilometers ten oosten van het stadje Trapaj in India ligt het nieuwe dorp Alang. Het dorp staat nog nauwelijks op landkaarten ingetekend, bestuur is onduidelijk evenals het aantal inwoners. Een status heeft Alang evenmin. Het dorpje ligt langs de weg van Trapaj naar het brede strand aan de Golf van Khanbhat en is ongeveer twee kilometer in doorsnede. Grote delen van de omgeving zijn nog ruig en on-ontgonnen.
Alang shipbreaking yard

Laat een bericht achter Reactie annuleren