Wat heb je nodig:
Dit recept is genoeg voor 8 personen.
- 500 gr geconserveerde aardbeien
- 1 zakje gelatinepoeder
- 250 gr slagroom
- 3 eetlepels suiker
- 1 beker (450 gr) volle kwark
- 1 pakje lange vingers
- Poedersuiker
- Stuk lint
Aan de slag:
Voorbereiding: 30min
Bereiding: 10min
Extra tijd: 4uur in de koelkast
Klaar in: 4uur 40min
- Pureer de helft van de aardbeien. Schep twee eetlepels van de puree apart in een bakje en meng dit met de inhoud van 1 zakje gelatinepoeder. Verwarm in een pannetje de rest van de aardbeienpuree en voeg vervolgens het gelatinemengsel toe, meng het goed door en verwarm tot de poeder helemaal is opgelost.
- Klop de slagroom met de suiker stijf. Spatel de kwark en de aardbeienpuree erdoor en meng tot een gladde massa.
- Schep het mengsel in een kookpan met een doorsnee van ongeveer 14 cm. Dek af met een laagje lange vingers en zet afgedekt met huishoudfolie minstens 4 uur (of een hele nacht) in de koelkast om op te stijven.
- Stort de kwarktaart uit op een bord. Je kunt dit makkelijker maken door de pan eventjes in heet water te dopen, en een mes langs de randen te halen. De lange vingers vormen nu de bodem. Plak de rand van de kwarktaart gelijkmatig vol met rechtopstaande lange vingers. Strik het lint eromheen.
- Strijk de resterende geconserveerde aardbeien over de bovenkant van de aardbeientaart. Bestrooi met wat poedersuiker voor een feestelijk effect.
Ga terug naar voedselbereiding