Aardbeientaart met verse aardbeien

Wat heb je nodig:

Dit recept is genoeg voor 8 personen.

  • 500 gr aardbeien, schoongemaakt, kroontje verwijderd
  • 1 zakje gelatine
  • 250 gr slagroom
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 beker (450 gr) volle kwark
  • 1 pakje lange vingers
  • Poedersuiker
  • Stuk lint

Aan de slag:

Voorbereiding: 30min

Bereiding: 10min

Extra tijd: 4uur in de koelkast

Klaar in: 4uur 40min

  1. Pureer de helft van de aardbeien. Schep twee eetlepels van de puree apart in een bakje en meng dit met de inhoud van 1 zakje gelatinepoeder. Verwarm in een pannetje de rest van de aardbeienpuree en voeg vervolgens het gelatinemengsel toe, meng het goed door en verwarm tot de poeder helemaal is opgelost.
  2. Klop de slagroom met de suiker stijf. Spatel de kwark en de aardbeienpuree erdoor en meng tot een gladde massa.
  3. Schep het mengsel in een kookpan met een doorsnee van ongeveer 14 cm. Dek af met een laagje lange vingers en zet afgedekt met huishoudfolie minstens 4 uur (of een hele nacht) in de koelkast om op te stijven.
  4. Stort de kwarktaart uit op een bord. Je kunt dit makkelijker maken door de pan eventjes in heet water te dopen, en een mes langs de randen te halen. De lange vingers vormen nu de bodem. Plak de rand van de kwarktaart gelijkmatig vol met rechtopstaande lange vingers. Strik het lint eromheen.
  5. Snij de resterende aardbeien in plakjes en versier hiermee de bovenkant van de charlotte. Bestrooi met wat poedersuiker voor een feestelijk effect.

Ga terug naar voedselbereiding

Aardbeientaart met verse aardbeien