Biodiversiteit & Heelal

Biodiversiteit

Biodiversiteit, voor de mensen op aarde is het zo vanzelfsprekend. Maar als je in de ruimte een tijd lang moet overleven is het een ander verhaal.

Hoe zorg je nou dat de biodiversiteit in de ruimte voldoende is om in leven te blijven? Wat zijn de minimale vereisten? En hoe krijg je dat voor elkaar? Allemaal vragen waar je als bioloog antwoord op wilt hebben alvorens je een ruimtereis besluit te maken. Om hier antwoord op te vinden is het belangrijk dat je weet wat biodiversiteit precies is en welke invloed het heeft op onze voedselproductie. We gaan dan ook ons eerst verdiepen in biodiversiteit zelf, kijken naar de voedselketen en de voedselproductie.

En hoe zit het dan met leven op een andere planeet? Hoe staat het daar met de biodiversiteit? En hoe stel je dat vast? Maar misschien nog veel belangrijker, voldoet die biodiversiteit aan onze voedselbehoefte? Kunnen wij als mens daar genoeg eten vinden? Is het bovendien mogelijk om ons aardse eten ook daar te verbouwen? Ook hier gaan we ons in verdiepen.

Ga verder naar biodiversiteit

Biodiversiteit & Heelal