Chocoladebroodjes met geconserveerde frambozen

Wat heb je nodig:

Dit recept is genoeg voor 10 personen.

  • 1 groot vel vers bladerdeeg
  • 4 eetlepels chocolade-hazelnootpasta, bijv. Nutella
  • 2 eetlepels frambozenjam geconseerveerd
  • ½ ei, losgeklopt
  • 2 eetlepels poedersuiker ter garnering (eventueel)

Aan de slag:

Voorbereiding: 20min

Bereiding: 18min

Klaar in:38min

  1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6.
  2. Rol het vel bladerdeeg uit op een licht bebloemd oppervlak. Snij elk vel in drie lange repen en snij dan elke reep weer in drie delen, zodat je in totaal 10 rechthoekjes krijgt.
  3. Een beetje hazelnootpasta over de helft van elke rechthoek smeren. Blijf daarbij 1 cm binnen de rand. 1/2 theelepel frambozenjam over de hazelnootpasta smeren. De randen met ei besmeren en over de vulling dichtvouwen. De randen zachtjes dichtdrukken. Proces herhalen met de resterende bladerdeeg. Met een scherp mes sneetjes over elk pasteitje trekken en met 5 cm tussenruimte over de bakplaten verdelen.
  4. In ong. 18 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin bakken. Op een rooster laten afkoelen en vervolgens eventueel met poedersuiker bestrooien.

Ga terug naar voedselbereiding

 

Chocoladebroodjes met geconserveerde frambozen