Eetgewoonten

Een ander woord voor eetgewoonten is consumptiepatroon. Oftewel wat je gewend bent te eten, hoe je eet en wanneer je dat doet.

De meeste eetgewoonten heb je aangeleerd gekregen van je ouders. Bovendien zijn zij vaak degene die bepalen wat er in huis komt en wanneer je iets mag eten.

Maar wanneer jij snackt en wat je dan eet is vaak iets wat jezelf bepaald. De schoolkantine, supermarkt, McDonald’s  of kiosk verkoopt van alles wat jij lekker vind. De kunst is de verleiding te weerstaan en er geen eetgewoonte van te maken. Zo af en toe iets snacken is prima, maar niet elke pauze. Een gezond tussendoortje zoals fruit is natuurlijk altijd beter.

Krijg je van thuis slechte eetgewoonten mee dan is dat heel vervelend. Het is in dat geval moeilijker om deze te veranderen, ga in gesprek met degene die het eten koopt en bereid.

Zorg er in elk geval altijd voor dat je minimaal drie maaltijden neemt. Neem er de tijd voor, zeker het ontbijt mag je niet overslaan. Deze start van de dag heb je nodig om genoeg energie te hebben voor de rest van de dag.