Weckpot vullen

Weckpot vullen

Pak een vultrechter en zet deze op de weckpot, zodat je niet kan morsen.
Vul de schone weckflessen tot vlak onder de rand met frambozen of aardbeien met hun suikerwater, tot twee vingers onder de rand.
Pak met een schone vork een rubber ring uit het water en leg deze op het deksel.
Draai het deksel samen met de inmaakring in 1 keer om en leg deze op de weckpot.
Doe de klemmen om de deksel en klem deze vast op de pot.
Vul de ketel tot iets onder de rand van de bovenste weckfles en doe de deksel op de ketel.
Verwarm de weckketel voor op de gewenste temperatuur. Dit doe je door aan met de draaiknop de gewenste temperatuur aan te geven.

Aardbeien en bramen: 80 graden.

Zet de weckpotten vervolgens in de weckketel. Zet de weckpotten op het rooster. Er mag geen direct contact zijn met de bodem want dan knappen de potten stuk.
Laat ook wat ruimte tussen de weckpotten. Als er direct contact is met de bodem van de pan en andere weckpotten, knappen de potten stuk. Weckpotten op elkaar zetten kan wel.
Start langzaam met verhitten tot de gewenste temperatuur is bereikt.
Pas als de gewenste temperatuur is bereikt, start de inmaaktijd.

De inmaaktijd van aardbeien en bramen zijn beide 20 minuten.

Ga verder naar afronden