Huisdieren, genieten en verzorgen

Welkom op dit nieuwe onderdeel van de GEOlution dierengids. In dit onderdeel gaan we speciaal aandacht besteden aan huisdieren. We hopen dat je ook iets over je eigen favoriete dier wilt vertellen, bijvoorbeeld hoe hij of zij heet en hoe je aan je dier gekomen bent.Welke soorten huisdieren ken jij?

Huisdieren

Huisdieren zijn ontzettend leuk. Een huisdier geeft gezelligheid en kan tegelijkertijd heel erg leerzaam zijn. Niet zelden voelen huisdieren aan hoe jij je voelt, waardoor je kat of hond je troosten en opvrolijken kan.

Toch is het houden van een huisdier niet vanzelfsprekend. Allereerst vergt een dier verzorging. Ieder dier heeft specifieke eigenschappen waar jij als verzorger rekening mee moet houden. Hier moet je rekening mee houden als je een dier in huis haalt.

Om een hoop ellende en verdriet te voorkomen is het het beste als je zelf eerst het een en ander te weten probeert te komen over het soort dier en het dier dat je in huis wilt nemen. Het beste is om naar een professionele dierenfokker te gaan omdat deze jou het beste advies kan geven.  Maar er zijn nog meer manieren om een dier te vinden.

Soorten huisdieren

Huisdieren heb je in alle soorten en maten. Sommige mensen houden insecten als huisdier, anderen houden het gewoon bij een poes of hond. Weer andere mensen houden dieren in de wij, zoals koeien en paarden. Er zijn zelfs mensen die aapjes of grote katachtige houden. We moeten alleen niet vergeten dat sommige dieren simpelweg niet geschikt zijn als huisdier.

Meer over verschillende soorten huisdieren kun je lezen op de speciale pagina waarop we verschillende soorten huisdieren voor je op een rijtje hebben gezet.

Huisdieren en (natuur)rampen

Heb je er ooit bij stil gestaan wat er zou gebeuren als je plotseling je huis moet verlaten? Je pakt natuurlijk je meest dierbase spullen bijeen. Je stopt ze in een doos, tas of koffer. Een paar kleren, belangrijke spullen zoals verzekeringspapieren, contracten en je identiteitsbewijs. Maar heb je al eens na gedacht over je huisdieren? Die duw je niet een-twee-drie in een koffer. Is er onderdak voor je huisdier?