Verder op GEOlution

    Zoek op GEOlution

Figuurspringen

Figuurspringen

Hierbij knoop je eerst de uiteinden van het elastiek aan elkaar vast. Je hebt minmaal 2 mensen nodig de in het elastiek gaan staan met de benen iets uit elkaar zodat er 2 evenwijdige elastieken ontstaan. (Een meterkastje is ook een mogelijkheid) Hierbij moet je zonder fouten een bepaald patroon springen.

  1. Spring vooruit met twee voeten gesloten op het eerste elastiek, spring er weer af.
  2. Spring vooruit met twee voeten gesloten op het tweede elastiek, spring er weer af.
  3. Spring met gespreide voeten eerst met een voet over het eerste elastiek en gezicht naar persoon 1, dan met gespreide voeten eerst met een voet over het tweede elastiek en gezicht naar persoon 1. Vervolgens draai je je om tijdens de derde sprong en land je met je gezicht naar persoon twee en de voeten links en rechts langs elastiek 2. Hierna spring je naar elastiek 1 met je gezich naar persoon 2 en het 1e elastiek tussen beide voeten. Spring uit.
  4. Spring vooruit met 1 voet op en de andere onder het 1e elastiek. Zelfde sprong naar het 2e elastiek. Draai je tijdens de derde sprong om en eindig met 1 voet op en de andere onder het 2e elastiek. Spring op dezelfde wijze door naar het 1e elastiek en spring uit.
  5. Spring met gespreide benen en land met een voet links en de andere rechts van beide elastieken. Draai je nu om naar de andere persoon. De elastieken zitten nu om je benen gedraaid. Spring omhoog en land met een voet links en de andere rechts van de elastieken. Als het goed is zitten beide elastieken nu tussen je benen in en zijn ze niet in de knoop. Spring uit.
  6. Til met 1 voet het voorste elastiek over het achterste. Ga met beide voeten op het achterste elastiek staan. Spring omhoog en land met een voet links en de andere rechts van de elastieken. Als het goed is zitten beide elastieken nu tussen je benen in en zijn ze niet in de knoop. Spring uit.
  7. Til met 1 voet het voorste elastiek over het achterste. Stap met je andere voet erbij. Spring omhoog en land met een voet links en de andere rechts van de elastieken. Als het goed is zitten beide elastieken nu tussen je benen in en zijn ze niet in de knoop. Spring uit.
  8. Til met 1 voet het voorste elastiek over het achterste. Ga met 1 voet op het ene elastiek staan en met de andere voet op het andere elastiek. Spring omhoog en land met een voet links en de andere rechts van de elastieken. Als het goed is zitten beide elastieken nu tussen je benen in en zijn ze niet in de knoop. Spring uit.

Er zijn vast meer spring mogelijkheden, experimenteer er dus eens lekker op los…

Comments

So empty here ... leave a comment!

Geef een antwoord

Sidebar