Hutten bouwen

Samen met je vriendjes in het park, plantsoen of bos een hut bouwen. Heerlijk picknicken en lekker vies worden.


Hoe bouw je een hut?

Natuurlijk is elke hut anders, maar als basis heb je toch altijd takken nodig, veel takken. Maar let op, je mag nooit bomen of struiken expres stuk maken voor je hut. Verzamel dus alleen die takken die los liggen en tegenwoordig zijn dat er veel…

Basis

Als basis voor een hut kan een stevige boom dienen. Je kunt takken hier makkelijk schuin tegen aan zetten en zo je hut opbouwen. Vergeet niet dat er ook een deur in je hut moet zitten.

Kuil

Een goede mogelijkheid is om eerst een kuil te graven.  Je kunt hier dan takken overheen leggen en zo een hut maken.

Boomhut

Een andere mogelijkheid is om een of twee bomen uit te zoeken met enkele stevige takken op dezelfde hoogte. Let op, deze takken moeten stevig genoeg zijn om jou en je vriendjes te dragen! Vervolgens ga je met andere stevige takken een bodem maken en zul je je hut van een dak moeten voorzien.

In de stad

Soms heb je de pech dat er geen takken aanwezig zijn, maar je kunt vaak wel aan afvalhout, pallets etc. komen. Ook dit kan goed als basis voor je hut dienen.

Waterdicht

Een hut waterdicht maken is niet zo moeilijk, alleen een vervelend werkje. Je kunt takken met bladeren bovenop de basis van je hut doen, platen met mossen kunnen een hut ook goed waterdicht maken en wat denk je van modder?