H2 Voeding en vertering

  • 2.1 Voedingsmiddelen en voedingsstoffen
    • Voedingsmiddelen
    • Voedingsstoffen
    • Voedingsvezels
    • Bouwstoffen
    • Brandstoffen
    • Energie
    • Reservestoffen
    • Beschermende stoffen
    • Eiwitten
    • Koolhydraten
    • Vetten
    • Water
    • Mineralen
    • Zouten
    • Vitaminen
  • 2.2 Zetmeel en glucose aantonen
  • 2.3 Gezonde voeding
    • Variatie
    • Voedselvergiftiging
  • 2.4 Hoeveel is gezond
    • Joule
    • Calorie
    • Geslacht
    • Leeftijd
    • Lichaamsgrootte
    • Lichamelijke inspanning
    • Klimaat
    • Seizoen
    • Overgewicht
    • Aanleg
    • Hart- en vaatziekten
    • Suikerziekte
    • Gewrichten
    • Ondergewicht
    • Body Mass Index (BMI)
    • Anorexia nervosa
    • Eetstoornis
    • Boulimia nervosa
    • Binge eating disorder (BED)
  • 2.5 Nadenken over eten
    • Vervoersmogelijkheden
    • Landbouwmethoden
    • Vegetariers
    • Veganisten
    • Vleesvervangers
  • 2.6 Het verteringsstelsel
    • Darmkanaal
    • Verteringsproducten
    • Vertering
    • Verteringssappen
    • Enzymen
    • Kringspieren
    • Lengtespieren
    • Peristaltische bewegingen
    • Darmperistaltiek
  • 2.7 Het gebit
    • Wortels
    • Gebitselementen
    • Kroon
    • Tandbeen
    • Glazuur
    • Cement
    • Tandholte
    • Wortelvlies
    • Tandvlees
    • Snijtanden
    • Hoektanden
    • Kiezen
    • Verstandskiezen
    • Tandformule
    • Melkgebit
    • Blijvend gebit
    • Wisselen
    • Tandplak
    • Tandvleesontsteking
    • Tandsteen
    • Gebitscorrectie
  • 2.8 De organen voor vertering
    • Mondholte
    • Speekselklieren
    • Speeksel
    • Zetmeel
    • Enzym
    • Keelholte
    • Slokdarm
    • Maag
    • Maagportier
    • Tijdelijke opslagplaats
    • Maagsapklieren
    • Maagsap
    • Water
    • Zoutzuur
    • Eiwitten
    • Emulgeert
    • Alvleesklier
    • Alvleessap
    • Eiwitten
    • Koolhydraten
    • Vetten
    • Dunne darm
    • Darmsapklieren
    • Darmsap
    • Darmplooien
    • Darmvlokken
    • Bloedvaten
    • Blinde darm
    • Wormvormig aanhangsel
    • Appendix
    • Dikke darm
    • Diarree
    • Cellulose
    • Endeldarm
    • Anus
    • Ontlasting
  • 2.9 Voeding en vertering bij zoogdieren
    • Planteneters
    • Vleeseters
    • Alleseters
    • Celwanden
    • Cellulose
    • Herbivoren
    • Plooikiezen
    • Carnivoren
    • Knipkiezen
    • Omnivoren
    • Knobbelkiezen
  • 2.10 Hoe houd je voedsel goed?
    • Salmonellabacterien
    • Voedselvergiftiging
    • Conserveren
      • Invriezen
      • Pasteriseren
      • Steriliseren
      • Vacuum verpakken
      • Gasverpakken
      • Drogen
      • Doorstralen
      • Conserveermiddelen toevoegen
    • Additieven
    • Kleurstoffen
    • Geurstoffen
    • Smaakstoffen
  • Verrijkingsstof 1. Productinformatie
    • Productinformatie
    • Productiecode
    • Partijcode
    • Estimate
    • Houdbaarheidsdatum
    • Bewaarvoorschrift
    • Ingredienten
    • E-nummer
    • Voedingswaarde
  • Verrijkingsstof 2. Puzzel
  • Verrijkingsstof 3. Wat eet je van een dier
    • Orgaanvlees