- 2.1 Voedingsmiddelen en voedingsstoffen
- Voedingsmiddelen
- Voedingsstoffen
- Voedingsvezels
- Bouwstoffen
- Brandstoffen
- Energie
- Reservestoffen
- Beschermende stoffen
- Eiwitten
- Koolhydraten
- Vetten
- Water
- Mineralen
- Zouten
- Vitaminen
- 2.2 Zetmeel en glucose aantonen
- 2.3 Gezonde voeding
- Variatie
- Voedselvergiftiging
- 2.4 Hoeveel is gezond
- 2.5 Nadenken over eten
- Vervoersmogelijkheden
- Landbouwmethoden
- Vegetariers
- Veganisten
- Vleesvervangers
- 2.6 Het verteringsstelsel
- Darmkanaal
- Verteringsproducten
- Vertering
- Verteringssappen
- Enzymen
- Kringspieren
- Lengtespieren
- Peristaltische bewegingen
- Darmperistaltiek
- 2.7 Het gebit
- Wortels
- Gebitselementen
- Kroon
- Tandbeen
- Glazuur
- Cement
- Tandholte
- Wortelvlies
- Tandvlees
- Snijtanden
- Hoektanden
- Kiezen
- Verstandskiezen
- Tandformule
- Melkgebit
- Blijvend gebit
- Wisselen
- Tandplak
- Tandvleesontsteking
- Tandsteen
- Gebitscorrectie
- 2.8 De organen voor vertering
- Mondholte
- Speekselklieren
- Speeksel
- Zetmeel
- Enzym
- Keelholte
- Slokdarm
- Maag
- Maagportier
- Tijdelijke opslagplaats
- Maagsapklieren
- Maagsap
- Water
- Zoutzuur
- Eiwitten
- Emulgeert
- Alvleesklier
- Alvleessap
- Eiwitten
- Koolhydraten
- Vetten
- Dunne darm
- Darmsapklieren
- Darmsap
- Darmplooien
- Darmvlokken
- Bloedvaten
- Blinde darm
- Wormvormig aanhangsel
- Appendix
- Dikke darm
- Diarree
- Cellulose
- Endeldarm
- Anus
- Ontlasting
- 2.9 Voeding en vertering bij zoogdieren
- Planteneters
- Vleeseters
- Alleseters
- Celwanden
- Cellulose
- Herbivoren
- Plooikiezen
- Carnivoren
- Knipkiezen
- Omnivoren
- Knobbelkiezen
- 2.10 Hoe houd je voedsel goed?
- Salmonellabacterien
- Voedselvergiftiging
- Conserveren
- Invriezen
- Pasteriseren
- Steriliseren
- Vacuum verpakken
- Gasverpakken
- Drogen
- Doorstralen
- Conserveermiddelen toevoegen
- Additieven
- Kleurstoffen
- Geurstoffen
- Smaakstoffen
- Verrijkingsstof 1. Productinformatie
- Productinformatie
- Productiecode
- Partijcode
- Estimate
- Houdbaarheidsdatum
- Bewaarvoorschrift
- Ingredienten
- E-nummer
- Voedingswaarde
- Verrijkingsstof 2. Puzzel
- Verrijkingsstof 3. Wat eet je van een dier
- Orgaanvlees
Vorig bericht: H1 Verbranding en ademhaling
Volgend bericht: H3 De bloedsomloop