Verder op GEOlution

    Zoek op GEOlution

Pinguïns (Sphenisciformes)

De pinguin behoort tot de orde Sphenisciformes, de niet vliegende zeevogels, en familie Spheniscidae. Ze komen alleen voor op het zuidelijk halfrond, maar niet alleen op de zuidpool. Je vind ze terug tot aan de evenaar…

De pinguin is een carnivoor, het leeft van vis, kreeftachtigen en inktvissen.

Pinguïns broeden in holen of nesten op de rotsen, meestal in grote groepen bij elkaar. De ouders broeden en voeden samen de jongen op, daarbij wisselen ze elkaar steeds af.

Taxanomie

    • Neognathae
      • Sphenisciformes
        • Spheniscidae
          • Eudyptes
            • Rotspinguïn (Eudyptes chrysocome)
            • Macaroni-pinguïn (Eudyptes chrysolophus)
            • Eudyptes filholi
            • Eudyptes moseleyi
            • Fjordland kuifpinguïn (Eudyptes pachyrhynchus)
            • Snares kuifpinguïn (Eudyptes robustus)
            • Schlegels pinguïn (Eudyptes schlegeli)
            • Grote kuifpinguïn (Eudyptes sclateri)
          • Eudyptula
            • Dwergpinguïn (Eudyptula minor)
          • Megadyptes
            • Geeloogpinguïn Megadyptes antipodes
          • Spheniscus
            • Afrikaanse pinguïn (Spheniscus demersus)
            • Humboldtpinguïn (Spheniscus humboldti)
            • Magelhaenpinguïn (Spheniscus magellanicus)
            • Galapagospinguïn (Spheniscus mendiculus)

      Comments

      So empty here ... leave a comment!

      Geef een reactie

      Sidebar