Dagvlinders

Geleedpotigen InsectenVlinders > Dagvlinders

Dagvlinders

Dagvlinders worden door veel mensen ook wel de “echte” vlinders genoemd. Alsof andere vlinders niet echt zijn? Natuurlijk wel, maar de mensen zien alleen deze vlinders doordat ze overdag zichtbaar zijn. Ze zoeken overdag naar hun voedsel waardoor wij ze van de ene naar de andere bloem zien fladderen.

Soorten dagvlinders

Er zijn ontzettend veel soorten dagvlinders, helaas komen er maar weinig daarvan in Nederland voor. Dit komt voornamelijk door ons eigen gedrag. Wilde bloemen worden door ons als onkruid gezien en bestreden met gif. Tuinen en parken bevatten tegenwoordig meer steen dan bloem waardoor er voor de dagvlinders weinig te halen valt. Daarnaast worden sommige rupsen als een plaag gezien waardoor de dagvlinder geen kans krijgt, denk maar eens aan het koolwitje…

Nederlandse dagvlinders

Hieronder een lijst van dagvlinders die wij reeds op geolution beschreven hebben, de lijst is dus zeker niet volledig.

Bescherm de vlinders

Een ontzettend mooi tijdschrift waarmee je ook nog eens de Vlinders in de UK beschermd  is het Butterfly Conservation Membership blad. Een absolute aanrader voor een ieder die zich wil verdiepen in de wondere wereld van de vlinder. Klik dus snel door voor meer informatie of neem nu een abonnement.

Related Items