Verder op GEOlution

    Zoek op GEOlution

geowiki

Gele aardappelbovist (Scleroderma citrinum)

Gele aardappelbovist (Scleroderma citrinum) De gele aardappelbovist is een algemene soort die veel voorkomt in loofbossen. Hij heeft een doorsnede van 5-10 cm. Hij dankt de naam aan zijn bolle vorm waardoor hij op een aardappel lijkt. De aardappelbovist heeft een gele tot okerachtige kleur, amper een steel en lijkt als bolletje gewoon op de… read more »

Gewoon Eekhoorntjesbrood

Gewoon Eekhoorntjesbrood (Boletus edulis) De hoed van het eekhoorntjesbrood is bruin en plakkerig aan de onderkant. Hij kan wel 30 cm in doorsnee worden. De steel wordt echter niet langer dan 25 cm. Het gewoon eekhoortjesbrood is eetbaar en leeft meestal in symbiose met de gewone eik en amerikaanse eik.

Geweizwam

Geweizwam (Xylaria hypoxylon) De geweizwam behoort tot de groep van de zakjeszwammen. Het is een kleine witte zwam met ronde steel die erg grillig van vorm kan zijn maar altijd een of meerdere vertakkingen heeft waardoor het op een gewei lijkt. De geweizwam is een heel algemene soort die het hele jaar door in loofbossen… read more »

Gewone Zwavelkop

Gewone zwavelkop (Hypholoma fasciculare) De gewone zwavelkop is een gifitige paddestoel. Herkenbaar aan de zwavelgele kleur. De stelen van deze paddestoelen zijn klein, maximaal 10 cm lang en hebben een doorsnee van slechts 1 cm. Deze soort tref je in grote groepen aan op dood hout in zowel loof als naaldbos.

Grote Oranje Bekerzwam

Grote oranje bekerzwam (Aleuria aurantia) De grote oranje bekerzwam is een zakjeszwam en kan tussen de 1 en 12 cm doornsnee groot worden. Hij is sinaasappeloranje van binnen en aan de buitenzijde wit of geelachtig.

Grote stinkzwam

Grote stinkzwam (Phallus impudicus) De steel van deze zwam is tussen de 10 en 20 cm lang. Stinkt erg en is op gemakkelijk op afstand te vinden, simpelweg door op de geur af te gaan. Vliegen en kevers vinden de geur echter erg aantrekkelijk en komen op de paddenstoel af. De sporen blijven aan de… read more »

Geschubde Inktzwam

Geschubde Inktzwam (Coprinus comatus) De geschubde inktzwam is eetbaar als jong exemplaar maar giftig als volwassen exemplaar! De hoed is 5-15 cm hoog en heeft een holle steel van 10-20 cm hoog. Volwassen exemplaren hebben een donkere rand aan de hoed.

Goudgele Bundelzwam

Goudgele bundelzwam (Pholiota flammans) Een rode lijstsoort. Goudgele hoed met duidelijk geschubde steel. Komt voor in bundels zoals de naam al zegt.

Glossata

Taxonomie: Vlinders (Lepidoptera) Glossata Dacnonypha Coelolepida Myoglossata Neolepidoptera        

geelsprietdikkopje

Taxonomie Thymelicus Thymelicus sylvestris (Geelsprietdikkopje)   Nederlandse Naam: Geelsprietdikkopje Wetenschappelijke naam: Thymelicus sylvestris

Gaeides

Taxonomie: Lycaenini Gaeides Gaeides dione Gaeides gibboni Gaeides gorogon

Geoglossaceae

Taxonomie: Helotiales Geoglossaceae Geoglossum Leucoglossum Maasoglossum Phaeoglossum Thuemenidium Trichoglossum

Gymnophiona (Wormsalamanders)

Taxonomie Amphibia (Amfibieën ) Gymnophiona (Wormsalamanders) Caeciliidae Chikilidae Dermophiidae Herpelidae Ichthyophiidae Indotyphlidae Rhinatrematidae Scolecomorphidae Siphonopidae Typhlonectidae (Waterbewonende wormsalamanders)

Geotrypetes

Taxonomie Dermophiidae Geotrypetes Geotrypetes angeli Geotrypetes pseudoangeli Geotrypetes seraphini

Gymnopis

Taxonomie Dermophiidae Gymnopis Gymnopis multiplicata Gymnopis syntrema

Gegeneophis

Taxonomie Indotyphlidae Gegeneophis Gegeneophis carnosus Gegeneophis danieli Gegeneophis goaensis Gegeneophis krishni Gegeneophis madhavai Gegeneophis mhadeiensis Gegeneophis orientalis Gegeneophis pareshi Gegeneophis primus Gegeneophis ramaswamii Gegeneophis seshachari Gegeneophis tejaswini

Grandisonia

Taxonomie Indotyphlidae Grandisonia Grandisonia alternans Grandisonia brevis Grandisonia larvata Grandisonia sechellensis

Gymnophiona

Taxonomie Lissamphibia Gymnophiona Eocaecilia (uitgestorven) Rubricacaecilia (uitgestorven) Apoda

Gunnerales

Taxonomie Core eudicots (Geavanceerde tweezaadlobbigen) Gunnerales Gunneraceae

Sidebar