Verder op GEOlution

    Zoek op GEOlution

geowiki

Informatie over dierziekten

Dierziekten steeds grotere dreiging Voor 2001 kwamen varkenspest en andere dierziekten zo nu en dan voor. Pas in 2001 bleek hoe groot het effect het kan zijn van een grote uitbraak van een ziekte onder dieren: mond en klauwzeer trof 26 boerderijen in ons land. De grenzen werden extra gecontroleerd. Een boterham met smeerworst kwam… read more »

Infectieuze Laryngotracheïtis (ILT)

virussen > Infectieuze Laryngotracheïtis  (ILT) Voorkomen: Een luchtweginfectie die bij vogels voorkomt. Uitbraken van de ziekte moeten altijd worden gemeld bij de provinciale meldpunten. Elk jaar breekt de ziekte wel ergens in ons land uit. De ziekteverschijnselen doen vermoeden dat het om vogelpest gaat, maar dat is onjuist. De verschillen zijn echter klein. Gewone laboratoriumtests… read more »

Influenza A virus

Virussen > Influenza A virus Het Influenza A virus veroorzaakt de vogelgriep H7N9 en H5N1. De vogelgriep A H5N1 bij mensen is in 1996 voor het eerst in Hong-Kong aangetroffen. In 2003 brak echter een wereldwijde epidemie uit. Na een aantal rustige jaren is eind 2010 weer een nieuw geval bij mensen bevestigd. [Dossier vogelgriep]

Sidebar