Verder op GEOlution

    Zoek op GEOlution

geowiki

Virussen

Kenmerken: Een virus heeft een grootte tussen de 60 en 300 nanometer, het chromosoom bestaat doorgaans uit recht DNA of RNA en het bevat enkele enzymen. De voortplanting bestaat uit DNA-/RNA-replikatie en produktie van het eiwitkapsel door de gastheercel. Ziekteverwekker Wij kennen virussen eigenlijk voornamelijk als ziekteverwekker bij mens en dier. Denk maar eens aan… read more »

Virale infecties

Algemene ziektebeelden > Virale infecties Virale infecties of virus-infecties worden veroorzaakt door virussen. Virusinfecties kunnen zich uiten op veel verschillende manieren. Griep is daar een van de bekendste van. Hoog en laag pathogene virussen pathogene virussen zijn virussen die in staat zijn een ziekte te veroorzaken. Dit zijn er ongeveer 200. Op deze pagina vind… read more »

Viridiplantae

Taxonomie Archaeplastida Viridiplantae = Chloroplastida = Chlorobiota = Chlorobionta Prasinophyta Chlorophyta (Groenwieren) Charophyta (Kranswieren) Embryophyta

Virologie

Virologie is het bestuderen van virussen en hun eigenschappen. Iemand die virussen bestudeerd heet een viroloog. De Nederlander Martinus Willem Beijerinck wordt gezien als de grondlegger van de virologie. Virussen hebben andere organismen nodig om te kunnen leven, daardoor houdt de viroloog zich bezig met verschillende vakgebieden in de biologie: Vermenigvuldiging van virussen Ziekteverwekking Epidemiologie… read more »

Viroloog

Iemand die virussen en zijn eigenschappen bestudeerd. Zie virologie.

Sidebar