Vlinder inventarisatie bij Venlo 1995/1998

Geleedpotigen Insecten > Dagvlinders > Inventarisatie Venlo

Vlinderinventarisatie

Tussen 9-5-95 en 24-9-98 heeft team GEOlution intensief vlinders geïnventariseerd rond Venlo. Zowel binnen de gemeente als daarbuiten zijn ruim 1000 waarnemingen genoteerd. De meeste daarvan liggen echter binnen de gemeente Venlo zelf.

De gegevens van deze inventarisatie staan op deze site uitgewerkt. Per soort is een spreidingskaart gemaakt. Daarnaast vindt u een complete soortnamen lijst van de Nederlandse vlinders en een aantal totaal overzichten van de waarnemingen.

Alle waarnemingen zijn enkele jaren geleden al aangeboden aan de Vlinderstichting in Wageningen voor de Nederlandse Vlinderatlas.

De afbeeldingen  geven een overzicht. Links boven het aanal waargenomen individuen per km2. Daarnaast het aantal waargenomen soorten per km2. Tenslotte hier links het aantal dagen per km2 waarop is waargenomen.

Uiteraard is dit afhankelijk van de afstand die op een dag kan worden afgelegd

Bescherm de vlinders

Een ontzettend mooi tijdschrift waarmee je ook nog eens de Vlinders in de UK beschermd  is het Butterfly Conservation Membership blad. Een absolute aanrader voor een ieder die zich wil verdiepen in de wondere wereld van de vlinder. Klik dus snel door voor meer informatie of neem nu een abonnement.


Related Items