Perzikkop dwergpapegaai (Agapornis roseicollis)

Vogels > Papegaaiachtigen > Agapornis > Agapornis Roseicollis


Nederlandse Naam: Perzikkopagaornis
Wetenschappelijke Naam: Agapornis roseicollis

Verspreiding: Zuidelijk Afrika


Perzikkop dwergpapegaai als huisdier

Een van de meest gefokte siervogels in ons land is de Agapornis, om precies te zijn de Perzikkop dwergpapegaai (Agapornis roseicollis). In het Engels worden deze vogels ‘love birds’ genoemd. Die naam hebben de vogels ongetwijfeld te danken aan hun liefhebbende gedrag als je ze als paartje houdt. Als je ze goed verzorgd en voldoende aandacht geeft zijn het bijzonder gezellige dieren die regelmatig aandacht aan elkaar geven. Zo kan het gebeuren dat het mannetje takjes tussen zijn veren stopt om aan het vrouwtje te laten zien dat hij goed een nest kan bouwen. Ze zijn niet snel ziek en gemakkelijk in verzorging. Deze eigenschappen maken de Agapornis tot een bijzonder huisdier.

Related Items

4 reacties

  1. hallo heb zelf een paartje roseicollies ze hebben net een nestje gehad in oktober . Ze waren nog vrij jong maar de 5 eitjes waren allemaal bevrucht,ze zijn dan ook uitgekomen 5 prachtige jongen heb ze op 1 na allemaal verkocht nadat ik ze al tam had gemaakt.
    Wat ik wel even kwijt wou is dat niet het mannetje maar het vrouwtje de takjes tussen haar veren stopte en dat zij het nestje maakte terwijl het mannetje daar niets mee deed alleen nieuwschierig was en haar wou dekken. Heb het ook aan een fokker gevraagt het vrouwtje bouwt hett nest.groetjes moppie

Laat een bericht achter