Mobiliteit en milieu

Is duurzame mobiliteit haalbaar? En denk eens aan de vorige vraag; wat is duurzame mobiliteit? Als het iets moet zijn dat lang meegaat zijn we met zijn allen verkeerd bezig. Als mensen geld zat hebben kopen ze van alles en gaat het goed met de mobiliteit. En als het geld op is zakt de mobiliteit in als een plumpudding, waardoor ook nog eens tienduizenden banen in gevaar komen. Duurzame mobiliteit… een discussie waard

Dossier IJzeren Rijn

In het voorjaar van 2007 is de discussie over de heringebruikname van het historische tracé weer opgelaaid. Zowel aan Belgische als aan Nederlandse zijde wordt de roep om een nieuwe studie steeds luider. Voor en tegenstanders van het de IJzeren Rijn via Weert en Roermond staan weer lijnrecht tegen over elkaar. Via deze website kunt u over verschillende aspecten van de IJzeren Rijn lezen. Via onze weblog leest u onze eigen opiniestukken. In dit Dossier vindt u ook veel achtergrondinformatie, links, documenten en overzichtskaartjes. 

One thought on “Mobiliteit en milieu

 1. Komt duurzame mobiliteit binnen handbereik?
  Hoe duurzaam is elektrisch rijden?
  Wat kunnen we leren van de verkeersregulering in het oude Rome?
  Mobiliteitsgedrag veranderen, hoe doe je dat?
  Hoe kunnen we vaart maken met duurzame mobiliteit?

  Dat en nog veel meer vormt de discussie tijdens de Nationale Milieudag 2011 op 17 juni!

  Hecht je belang aan een duurzame mobiliteitstoekomst, zorg dan dat je erbij bent!
  De Nationale Milieudag vindt plaats op vrijdag 17 juni in het Provinciehuis Zuid-Holland te Den Haag.

  Tijdens het afwisselende programma inventariseren we de belangrijkste sleutels voor schonere mobiliteit. Eén ding staat bij voorbaat vast: er zijn geen gemakkelijke antwoorden op dit vraagstuk. Reden te meer om de Nationale Milieudag bij te wonen!

  Met Jan Anne Annema, Vera Dalm, Bas Eickhout, Josee van Eijndhoven, Wim Hafkamp, Frits Lintmeijer, Friso Metz, Tinus Pulles, Jac de Ruiter, Gerard Tertoolen en Piet Ververgaert.

  In het ochtendprogramma komen onderwerpen als ruimtelijke ordening en mobiliteit, gedrag en de kloof tussen beleid en wetenschap aan bod. ‘s Middags kijken we vanuit andere disciplines (dan milieu) naar het mobiliteitsvraagstuk. We leren van de geschiedenis, de reclame, de natuurkunde, de praktijk, de politiek en van andere landen.

  Meer informatie over het programma en inschrijven: http://www.vvm.info/?pid=main&id=588&utm_source=GEOlution&utm_medium=web&utm_campaign=NMD11

  Geef ook aan of je komt / interesse hebt via het LinkedIn Event: http://events.linkedin.com/Nationale-Milieudag-2011-Sleutels-naar/pub/650853 (dit is geen officiele aanmelding).

Geef een antwoord