Natuur in huis en tuin

Past er ook natuur in jouw huis en in je tuin? Ja natuurlijk. Denk maar aan alle spinnen die in jouw huis wonen. Het zijn er vast honderden. Ook in je directe leefomgeving is er sprake van een zeker natuurlijk evenwicht. Elke spin in jouw huis zorgt er voor dat andere schadelijke dieren zoals vliegjes en muggen worden opgegeten. In oudere huizen vind je soms ook marters die kevers en torren eten. In de tuin vind je mieren die alles mooi opruimen.

Op de volgende pagina’s laten we zien hoe je je tuin, groot of klein, natuurlijker kunt maken. En misschien nog wel mooier: zelf onderdeel kunt worden van het natuurlijke evenwicht. Niet alleen leuk en lekker, maar het kan je ook nog eens heel veel geld besparen.

GEOlifestyle

Het leven met en voor de natuur noemden we op GEOlution al GEOlifestyle. In het onderdeel GEOlife, dat binnenkort zijn eigen website gaat krijgen, zullen we hier veel aandacht aan gaan besteden.

Een GEOlifestyle is heel modern en past in het C2C denken. Oftewel; Cradle to Cradle. Dat wil zeggen dat alles wat je aan afval overhoudt gebruikt om iets nieuws te produceren. Dit is iets anders dan recyclen. Bij recyclen wordt een afvalstof opnieuw gebruikt maar de eigenschappen van het product zullen uiteindelijk veranderen in afval. Cradle to cradle houdt in dat een afvalstof eindeloos hergebruikt kan worden. Dat idee zien wij graag terug in de tuin. Dus: tuinafval als voedingsbodem voor nieuw leven en dat nieuwe leven in de vorm van groente en fruit vervolgens consumeren. Het afval wordt weer aarde. Voor onze eigen uitwerpselen hebben we gelukkig gewoon een riool hoor!

De tuin

Speciaal voor een C2C tuin, natuurlijke tuin en ecologische tuin hebben we een paar tips. We gebruiken zelf veel van deze ideeen in de tuin en houden er ieder jaar een groeiende hoeveelheid eten en decoratiemateriaal aan over.