Wat is natuurstudie of veldbiologie?

Wat is natuurstudie?
Natuurstudie is de wetenschap die zich bezig houd met het bestuderen van de levende natuur.

Wat is veldbiologie?
Eigenlijk is veld biologie precies hetzelfde als natuurstudie. Je bestudeerd de planten en dieren in het veld, daar waar zij leven.

Wie kan er de natuur bestuderen?
Iedereen met interesse in de natuur kan deze bestuderen. Het is niet moeilijk, maar juist erg leerzaam en leuk. Elke keer ontdek je weer iets nieuws. Elke wandeling in het veld is immers anders.

Hoe bestudeer je de natuur?
Wij hebben het stappenplan van Jim Conrad voor jouw vertaald en op deze site gezet. In slechts 3 stappen leer je hoe je de natuur moet bestuderen. Zo kun je tenminste snel zelf aan de slag.

Zijn er hulpmiddelen?
Natuurlijk zijn er zeer vele hulpmiddelen om de natuur te bestuderen. Maar je hebt ze niet allemaal direct nodig hoor. Wij hebben ze allemaal voor jouw op een rijtje gezet, zodat je een beeld krijgt wat er allemaal is en wat ze voor jouw kunnen betekenen.

Zijn er verenigingen voor?
Ja, er zijn diverse verenigingen die aan natuurstudie doen. Veel van deze verenigingen hebben speciale groepen voor kinderen en jongeren. Op onze verenigingspagina zie je welke en kun je kijken of er een vereniging bij jouw in de buurt is.