Natuurwetenschap

Natuurwetenschappen bestaan er in vele vormen: natuurkunde, biologie, aardrijkskunde, (bio)chemie en bijvoorbeeld astronomie. Hoe verschillend ze ook zijn, ze hebben alles met elkaar te maken. Toch lastig hoor. Blijkbaar moet je, als je natuur in het algemeen bestuderen wilt, je concentreren op een of meerdere van deze vakgebieden. Maar op het moment dat je je specialiseert, sluit je je onvoorkomelijk af van andere specialisaties. Zo gebeurt het dat gerenommeerde wetenschappers het vaak helemaal niet eens zijn. Ze kunnen zich onmogelijk in alle vakgebieden verdiepen en zullen nooit alles weten. Ze kunnen er slechts naar streven.

GEOlution probeert in haar visies zo veel mogelijk te betrekken. Of misschien wel zo min mogelijk details, want die zorgen op den duur voor een eenzijdige benadering als je niet uitkijkt. GEOlution bekijkt de aardse zaken door een nuchtere en zoveel mogelijk objectieve bril. Het gevolg is dat er soms heel erg vanzelfsprekende visies ontstaan terwijl andere weer voor opschudding kunnen zorgen.

Zo komt het ook dat we zo nu en dan een reactie op onze artikelen krijgen waarin gewezen wordt op details. Al sluiten we onze ogen er niet voor, de details moeten worden afgewogen tegen details die we niet weten om enige nuchterheid en objectiviteit te kunnen blijven garanderen.

Geef een antwoord