web
analytics
Maltodextrine | GEOlution

    Verder op GEOlution

    Zoek op GEOlution

Maltodextrine

Maltodextrine is een koolhydraat dat gewonnen wordt uit bijvoorbeeld graan, aardappel of maïs. Het bestaat uit complexe glucose-polymeren, suiker verbindingen dus!

Maltodextrine is een additief en wordt dus vaak aan levensmiddelen toegevoegd om deze wat zoeter te laten smaken, maar voornamelijk als vulmiddel!

Maltodextrine wordt wel sneller verbrand door ons lichaam dan ‘gewone suikers’ waardoor het na inname er sneller voor zorgt dat de bloedsuiker spiegel stabiliseert. Net zoals bij gewone suikers zorgt het dus wel eerst voor een piekmoment in suikergehalte in het bloed!

Maltodextrine opgelost in water wordt ook wel glucosestroop genoemd.

Gezondheid

  • Maltodextrine wordt sneller opgenomen door het lichaam dan andere suiker en kan dus even een energieboost geven.
  • Omdat Maltodextrine ook gewonnen kan worden uit graan kan het een probleem zijn voor mensen die allergisch zijn voor gluten!

 

Maltodextrine en Stevia producten

In veel stevia producten zit Maltodextrine als vulmiddel. Het heeft geen enkele toegevoegde waarde behalve dan dat het makkelijker doseren is voor de eindgebruiker.

Welke Stevia producten bevatten Maltodextrine?

 

 

 

Citeer dit artikel als: Brouwers, C.I.J. (2012) Maltodextrine. GEOlution. https://www.geolution.nl/omgeving/huis-en-tuin/zoetstoffen/maltodextrine.htm

Zie ook

Lees verder

Comments

This post currently has 2 responses

Geef een reactie

Sidebar