#3 Doorgeef opdrachten

Door de buurt struinen en ontdekken wat er te beleven is, of uren lang op je knieën naar pissebedden kijken. Het maakt niet zo veel uit, buiten zijn leer je van, het maakt je slimmer en gezonder. Op school wordt soms best wel wat van je gevraagd. Om dingen op te schrijven, of door te tekenen. Schoolopdrachten worden alleen maar moeilijker, maar wel leuker.

Als je de plaatsen die je verkent en de dingen die je onderzoekt beschrijft, kun je een verslag maken.  Wij noemen dan als voorbeeld een verslag over de pissebedden in de speeltuin. Maar je kunt alles onderzoeken en beschrijven wat je wilt! Je kunt er leuke plaatjes of extra informatie bij zoeken. Met je verslag het je echt iets moois. Een kant-en-klaar spreekbeurt bijvoorbeeld. Of… het begin van jouw eigen boek. Wie weet. [Terug naar ontdekken]

#3.1 Samenvatting

Bij #2.6 Logboek heb je geleerd om op te schrijven wat je onderzoekt. Als je alles dat je hebt opgeschreven in rijtjes plaatst, of optelt krijg je een samenvatting. Schrijf op welke belangrijke verschillen je ziet en waarom je denkt dat die verschillen er zijn. Schrijf zo kort mogelijk op wat je hebt geleerd en waarom.

Probeer maar pissebedden te tellen. Zet in je verslag alleen hoeveel je hebt geteld, waar ze wonen en waar ze niet wonen en tot slot waarom je denkt dat de niet overal wonen.