Paddo’s

Paddenstoelen > Paddo’s

Paddo’s is een populaire naam voor paddenstoelen. In het algemeen bedoelt men er paddenstoelen mee die een bepaalde geestverruimende werking hebben. Je hoort vaak zeggen dat het gebruik van natuurlijke stoffen en middelen geen kwaad kan. Maar bij onjuist gebruik van paddo’s kunnen de effecten toch heel vervelend zijn. Wij raden het af en willen het zeker niet stimuleren. Wil je toch experimenteren, weet dan waar je aan begint.

Werking

Mensen die paddo’s eten zeggen dat het de zintuigen verscherpt en gevoelens versterkt. Je word er high van. Dit betekent dat niet alleen positieve en fijne gevoelens worden versterkt. Ook nare emoties worden er door gestimuleerd. Je kunt het gevoel krijgen dat je in een “bad” trip raakt waar je niet uit komt. Met name bij een foute dosering, onjuist gebruik en een onprettige omgeving versterken de negatieve werking van paddo’s. Paddo’s veranderen je waarneming van ruimte en tijd. Je gaat anders op je omgeving reageren en je gevoelens en emoties worden heftiger.

Verslaving

Paddo’s zijn, in tegenstelling tot veel andere drugs, niet lichamelijk verslavend. Als je er mee stopt krijg je geen afkickverschijnselen. Je word niet ziek. Sterker nog, als je het vaak gebruikt neemt de werking er van af. Uiteindelijk verdwijnt het effect doordat je lichaam er aan gewend raakt. Geestelijk zijn paddo’s wel verslavend. Vooral mensen die ook andere drugs gebruiken kunnen zo toch verslaafd raken aan paddenstoelen. [ meer ]

Risico’s

Zoals bij alle soorten drugs zijn er risico’s. Sta er bij stil dat er, ook al merk je dat niet, toch gevolgen zijn voor je eigen gezondheid, je reactievermogen en je gedrag. De belangrijkste risico’s op een rij:

 • Van paddo’s wordt je traag en kun je je slecht concentreren. Neem geen deel aan het verkeer, want je brengt jezelf en de medeweggebruikers in gevaar.
 • Mensen die last hebben van psychose, slapeloosheid, depressies of andere psychiatrische problemen moeten ieder risico vermijden. Paddo’s kunnen een psychose veroorzaken of versterken met alle gevolgen van dien.
 • Gebruik geen paddo’s in combinatie met medicijnen. Paddo’s bevatten zelf medicinale stoffen. Dat betekent dat ze in combinatie met andere medicijnen slechte bijwerkingen kunnen hebben. Ook is het gebruik bij ziekte sterk af te raden.
 • Er is weinig over bekend, maar men vermoed dat het gebruik van paddo’s tijdens de zwangerschap ernstige gevolgen kan hebben voor het ongeboren kind. De ontwikkeling er van kan worden verstoord.

Toch gebruiken

Als je toch van plan bent om met paddo’s te experimenteren, houd je dan voor ogen dat de werking tijdelijk is en dat je omgeving veranderingen aan je merkt. Denk aan de risico’s.

 • Drink veel water of thee.
 • Wees goed uitgerust.
 • Alleen als je geestelijk en lichamelijk gezond bent.
 • Gebruik alleen in een veilige en vertrouwde omgeving.
 • Gebruik geen andere drugs.
 • Vraag advies bij een deskundige smartshop.
 • Dextrose remt de werking er van af.
 • Ontspan je en neem de tijd

Enkele facts

 1. De werking begint een half uur tot een uur na inname
 2. Gedroogde paddo’s hebben een krachtigere werking
 3. De werking duurt 3 drie tot 7 uur
 4. De werking is afhankelijk van je stemming en gezondheid
 5. Paddo’s zijn de ene keer sterker dan de andere keer
 6. Op een nuchtere maag is de werking sterker
 7. Paddothee heeft een krachtigere werking

Meer weten?

Als iemand hulp nodig heeft doordat de effecten negatief zijn, stel deze persoon dan gerust. Zet rustige muziek op en laat hem of haar veel drinken. Vertel dat het over gaat. Als je twijfelt en als de persoon een risico vormt voor zich zelf en de omgeving, waarschuw dan een arts. Ga na welke paddo’s en hoeveel er zijn gebruikt. Controleer ook of er andere drugs zijn gebruikt. Doe dat ook als de werking na enkele uren niet verminderd.

Raadpleeg  een deskundige via de Drugsinfolijn : 0900-1995 en op drugsinfo.nl

Meer informatie over verslavingen