De antioxidanten lopen van E300 tot E321 en vergroten de houdbaarheid van een voedsel door aantasting door zuurstof tegen te gaan.
E300 Ascorbinezuur (vitamine C)
E301 Natriumascorbaat
E302 Calciumascorbaat
E304 Vetzuuresters van ascorbinezuur, Ascorbylpalmitaat, Ascorbylstearaat
E306 Tocoferolrijke extracten
E307 Alfa-tocoferol (Vitamine E)
E308 Gamma-tocoferol
E309 Delta-tocoferol
E310 Propylgallaat
E311 Octylgallaat
E312 Dodecylgallaat
E315 Erythorbinezuur
E316 Natriumerythorbaat
E319 Tert-butylhydrochinon (TBHQ)
E320 Butylhydroxyanisol (BHA)
E321 Butylhydroxytolueen (BHT)
Vorig bericht: Voedingszuren
Volgend bericht: Geleermiddelen, emulgatoren, stabilisatoren en verdikkingsmiddelen