Verder op GEOlution

    Zoek op GEOlution

Conserveermiddelen

De conserveermiddelen lopen van E200 tot E252 en zijn bedoelt om de houdbaarheid van voedingsmiddelen te verlengen. Het moet als het ware bederf door bacteriën, schimmels en/of gisten tegen te gaan.

E200     Sorbinezuur
E201     Natriumsorbaat
E202     Kaliumsorbaat
E203     Calciumsorbaat
E210     Benzoëzuur
E211     Natriumbenzoaat
E212     Kaliumbenzoaat
E213     Calciumbenzoaat
E214     Ethyl-p-hydroxybenzoaat (Ethylparabeen)
E215     Ethyl-p-hydroxybenzoaat, natriumzout
E216     Propyl-p-hydroxybenzoaat (Propylparabeen)
E217     Propyl-p-hydroxybenzoaat, natriumzout
E218     Methyl-p-hydroxybenzoaat (Methylparabeen)
E219     Methyl-p-hydroxybenzoaat, natriumzout
E220     Zwaveldioxide
E221     Natriumsulfiet
E222     Natriumwaterstofsulfiet, Natriumbisulfiet
E223     Natriummetabisulfiet
E224     Kaliummetabisulfiet
E226     Calciumsulfiet
E227     Calciumwaterstofsulfiet (Calciumbisulfiet)
E228     Kaliumbisulfiet
E230     Bifenyl, difenyl
E231     Orthofenylfenol
E232     Natriumorthofenylfenol
E233     Thiabendazool (Thiobendazol)
E234     Nisine
E235     Natamycine
E239     Hexamethyleentetramine
E242     Dimethyldicarbonaat
E249     Kaliumnitriet
E250     Natriumnitriet
E251     Natriumnitraat
E252     Kaliumnitraat

Comments

So empty here ... leave a comment!

Geef een reactie

Sidebar