web
analytics
Voedingsleer | GEOlution

    Verder op GEOlution

    Zoek op GEOlution

Voedingsleer

Voedingsleer is de wetenschap die zich bezig houdt met de voedingswaarde van eten en de fysiologische, biologische en chemische processen die in de menselijke stofwisseling plaatsvinden wanneer het voedsel wordt opgegeten.

Elementaire voedingsstoffen

We maken onderscheid in de volgende elementaire voedingsstoffen:

  •     Eiwitten
  •     Koolhydraten
  •     Vetten
  •     Vitaminen
  •     Mineralen
  •     Water

 

Voedsel

Wat zit er in het eten dat je in de supermarkt koopt? Want daar kopen de meeste van ons hun voedsel. Om dat te weten moeten we de etiketten onder de loep nemen, maar wat betekenen al die verschillende namen op het etiket?

Citeer dit artikel als: Brouwers, C.I.J. (2013) Voedingsleer. GEOlution. https://www.geolution.nl/science/voedingsleer.htm

Zie ook

Lees verder

Comments

So empty here ... leave a comment!

Geef een reactie

Sidebar