De zuurteregelaars, antiklontermiddelen en rijsmiddelen lopen van E500 tot E586 en regelen onder andere dat het voedingsmiddel niet te zuur is, houdt klontering tegen of zorgt er voor dat deeg sneller rijst.
E500 Natriumcarbonaten, Natriumcarbonaat, Natriumwaterstofcarbonaat, Natrium sesquicarbonaat
E501 Kaliumcarbonaten ,Kaliumcarbonaat ,Kaliumwaterstofcarbonaat
E503 Ammoniumcarbonaten, Ammoniumcarbonaat ,Ammoniumwaterstofcarbonaat
E504 Magnesiumcarbonaten,Magnesiumcarbonaat,Magnesiumhydroxidecarbonaat (syn.: Magnesiumwaterstofcarbonaat)
E507 Zoutzuur
E508 Kaliumchloride
E509 Calciumchloride
E511 Magnesiumchloride
E512 Tin(I)chloride
E513 Zwavelzuur
E514 Natriumsulfaten, Natriumsulfaat, Natriumwaterstofsulfaat
E515 Kaliumsulfaten, Kaliumsulfaat, Kaliumwaterstofsulfaat
E516 Calciumsulfaat
E517 Ammoniumsulfaat
E518 Magnesiumsulfaat
E520 Aluminiumsulfaat
E521 Aluminiumnatriumsulfaat
E522 Aluminiumkaliumsulfaat
E523 Aluminiumammoniumsulfaat
E524 Natriumhydroxide
E525 Kaliumhydroxide
E526 Calciumhydroxide
E527 Ammoniumhydroxide
E528 Magnesiumhydroxide
E529 Calciumoxide
E530 Magnesiumoxide
E535 Natriumhexacyanoferraat (II)
E536 Kaliumhexacyanoferraat (II)
E538 Calciumhexacyanoferraat (II)
E541 Natriumaluminiumfosfaat, zuur
E550 Natriumsilicaat
E551 Siliciumdioxide
E552 Calciumsilicaat
E553a Magnesiumsilicaat, Magnesiumtrisilicaat
E553b Talk
E554 Natriumaluminiumsilicaat
E555 Kaliumaluminiumsilicaat
E556 Calciumaluminiumsilicaat
E558 Bentoniet
E559 Kaolien
E570 Vetzuren
E572 Magnesiumstearaat
E574 Gluconzuur
E575 Glucono-delta-lacton
E576 Natriumgluconaat
E577 Kaliumgluconaat
E578 Calciumgluconaat
E579 IJzer(II)gluconaat
E585 IJzer(II)lactaat
E586 4-hexylresorcinol