Wereld tuinbouw tentoonstelling 2012

Meer in het artikelen overzicht

Het terrein in 1990. Zo was het in 1997 Zo wordt het in 2012

De Floriade organisatie heeft nadrukkelijk gekozen voor een lokatie in de natuur. Hiervoor kozen zij het st. Janssleutelbos bij Venlo waar GEOlution sinds 1996 actief is met het inventariseren van o.a. zoogdieren, vlinders en rode bosmieren. De ligging midden in de natuur benadrukt het groene imago van de Floriade. Hier moet de Cradle to Cradle (C2C) gedachte tot leven komen. Daar staat tegenover dat er een belangrijke schakel in de ecologische structuur voor wordt opgeofferd.

Wij voelen ons sterk met de natuur en de historie van het st. Janssleutelbos verbonden. Via deze website willen wij de geschiedenis, het heden en de toekomst van dit mooie natuurgebied laten zien.

5 thema’s

  1. relax and heal

  2. Education and innovation

  3. Green engine

  4. Environment

  5. World show stage

Floriadeterrein

De Floriade 2012 te Venlo, de Wereldtuinbouwtentoonstelling, zal plaatsvinden van van april 2012 tot oktober 2012. Het terrein is 66 hectare groot. Daarvan is 26 gereserveerd voor de natuur. De overige 40 hectare wordt aangelegd als tentoonstellingsruimte. De organisatie hoopt op minimaal 2 miljoen bezoekers waarvoor 4500 parkeerplaatsen worden aangelegd buiten het terrein. Tevens zal er ruimte zijn voor 200 touringcars en er worden oplossingen bedacht om het terrein per openbaar vervoer te ontsluiten.