Tropische orkaan Felix (2007)

Tropische orkaan Felix

De Benedenwindse eilanden hebben zich opgemaakt voor de storm Felix. Er is een coördinatiecentrum ingericht en er zijn opvangcentra opengesteld.

Tijdlijn

  • 3 September 2007
    Categorie 5: Felix is binnen 24 uur tijd gegroeid tot een orkaan in de 5e categorie, in tegenstelling tot wat meteorologen een dag daarvoor dachten. De storm raast nu net als Dean op Yucatan en Belize af met windsnelheden van 270 kilometer per uur.
  • 2 September 2007
    Felix haalt windsnelheden van ruim 160 kilometer per uur en wordt daarmee officieel een tropische orkaan met categorie 2. Inwoners van Aruba hebben voorraden ingeslagen en maken zich zorgen over de verwachte wateroverlast. Er worden golven verwacht die drie meter hoger zijn dan normaal. Felix zal waarschijnlijk over het noorden van Aruba trekken. Ook in Jamaica bereid men zich voor op de komst van Felix maandagmorgen. De storm zal dan in de Categorie 3 zitten. Aan het einde van de dag blijkt de overlast mee te vallen en is er slechts sprake van lichte schade.Niet eerder kwam een tropische orkaan zo dicht bij Curaçao.
  • 1 September 2007
    De Benedenwindse eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao bereiden zich voor op de komst van de zesde tropische orkaan van 2007. De orkaan Felix bereikt momenteel windsnelheden van bijna 110 kilometer per uur en meteorologen verwachten dat hij nog in kracht zal toenemen tot ruim 118 kilometer per uur. Dit komt overeen men een orkaan in de categorie 1 op de schaal van Saffir & Simpson.

Links

Oranjestad, Aruba

De wijk Madiki moet worden verlaten wegens overstromingsgevaar.


Download deze kaart 1:25.000