De winter van 2010

Niet gestrooid, mooi winters landschap maar heel glad

2009

De winter van 2010 gaat ongetwijfeld de boeken in als ‘die echte winter’. Al in 2009 liet de winter zich van haar beste kant zien. Zo beleefde Nederland voor het eerst sinds 1981 een witte kerst. Vrijwel het hele land was bedekt met een pak sneeuw. In sommige delen in het noorden van het land viel zelfs een meter sneeuw. In grote delen van het land moesten scholen en andere openbare voorzieningen sluiten. Het openbaar vervoer kwam groot en deels tot stilstand.

2010

Na de jaarwisseling bleef de winter aanhouden. Op het moment van dit schrijven vriest het in delen van het land bijna 13 graden. Voor de komende dagen worden wel iets hogere temperaturen verwacht, maar daar staan veel sneeuw en een ijzige wind tegenover. Rijkswaterstaat en veel gemeenten in Nederland moeten bij de komende ijzel of sneeuwval strooien volgens noodscenario. Er is zoveel gestrooid afgelopen weken dat het strooizout bijna op is. Het gevolg is een prachtig wit stadslandschap, maar met levens gevaarlijk gladde wegen.

Op deze pagina zullen we de nieuwsberichten en foto’s van de winter van 2010 gaan verzamelen. Meer volgt! Meer winter informatie vind je hier.

De winter van 2010