De lente

Lenteseizoenen >  De lente

De seizoenen ontstaan door het draaien van de aarde om de zon. De aarde doet er 365 dagen over om helemaal rond te gaan. Tijdens die baan om de zon verandert telkens de stand van de zon ten opzichte van de aarde. Het gevolg is dat steeds andere delen van de aarde het warmst worden. In de lente worden de dagen steeds langer en staat de zon steeds hoger aan de hemel. Het wordt daardoor warmer. De lente begint op 20 of 21  maart.

De natuur ontwaakt

De koude De winter verlaat ons definitief. De eerste krokusjes zijn al weken te zien en de lammetjes  zijn geboren. De echte lente moet nog komen. De koude winterlucht waait weg maakt plaats voor nieuwe warme lucht. De eerste bosmieren komen hun nest uit, vogels leggen eieren. Binnenkort zien we weer vlinders en begint het feest pas echt! De lente komt er aan.

Een lenteteken.

Aan de waterkant,
een groene plant,
met kleine gele bloemen,
de zon komt door,
een zachte wind,
een dagje om te zoenen
Een lenteteken.

Duizend kleine kikkervisjes,
krioelen in een sloot.
Heel veel vogels doen hun best,
met het bouwen van hun nest.
Een konijntje hipt voorbij,
nu nog wachten op het kievitsei.
Het lenteteken.

Bollen komen uit de grond,
vele kleuren wit en bont,
het gras begint te groeien,
de bloemen gaan weer bloeien,
daar heb ik op gewacht,
dat het zonnetje weer lacht,
Een lenteteken.

Ans de Laat

Lammetjes

Het weer

De lente betekent mooi weer. op de website van het KNMI vind je veel informatie over dit mooie seizoen. Je vind er de lente top 10, wat de lente voor weer brengt, de feestdagen, tal van weer-weetjes. Kortom: voor de lenteweerliefhebber een echte must.

Lentegevoel

Eindelijk! De lente komt er aan. De vogeltjes zingen, de lammetjes op de kinderboerderij, insecten en bloemen en planten lopen uit. De lente komt er nu echt aan!

One thought on “De lente

Geef een antwoord