Severe weather: gevaarlijk noodweer met windstoten, hevige regenval en onweer.

Tornado’s klein en groot maken deel uit van ons zomerweer. Daarom bieden we op deze pagina een aantal handige links en informatiebronnen aan. Hier kun je zelf van minuut op minuut noodweer volgen.

Waar is het gevaarlijk?

Severe weather betekent gevaarlijk noodweer met windstoten, hevige regenval en onweer. Vanwege de warmere temperaturen kunnen onder die omstandigheden ook (kleine) tornado’s ontstaan. Op deze kaart kun je in wit omlijnde gebieden Severe weather verwachten
[Blitzortung]

Wat moet je doen als er een tornado op je af komt?

In Europa is daar nauwelijks informatie over te vinden. Op Onze website vind je een aantal belangrijke en levensreddende tornado-warning tips.
[Tornado warning]

Bewegende neerslagradarbeelden helpen

Op de neerslagradar kun je zien waar het regent, in welke richting een bui zich ontwikkelt en wat de intensiteit is. Het is een goede aanvulling op “wat is gevaarlijk“. Hierop kun je namelijk zien waar nieuwe buien zich ontwikkelen en of die jouw richting op komen.
[Wetteronline]

Onderzoek naar severe weather in Europa

Torro (The TORnado and storm Research Organisation) is de Europeese organisatie die onderzoek doet naar noodweer en naar manieren om mensen te waarschuwen. De organisatie werd in 1974 opgericht en is gevestigd in Engeland.
[Torro ]

Meer links:

Kijk voor de meest actuele weersinformatie op de index
Hooikoortsberichten, Teken en de ziekte van Lyme

Severe weather: gevaarlijk noodweer met windstoten, hevige regenval en onweer.