Hittegolf

De hittegolf in 2006 kostte in ons land 1000 mensen het leven. Een lange periode met tropische temperaturen mogen we dus als een natuurramp bestempelen. Op deze pagina verwijzen we naar een aantal pagina’s met informatie over hittegolven.

Ga naar het natuurrampen overzicht

 • De heetste plaats
  Een verslag van de hittegolf in 2003 en een zoektocht naar de heetste plaats op aarde.
 • De hittegolf van 2006
  In België en Nederland samen kwamen bijna 2000 mensen om het leven. Dit kwam vooral door  gebrekkige airconditioning. Over de hittegolf 2006 schreven we verschillende artikelen.
 • Electriciteitsproductie
  Elektriciteitsproductie in ons land is in grote mate afhankelijk van het weer. Niet alleen is er minder stroom als de windmolens niet draaien of als de zon niet schijnt. Na een lange periode van extreme droogte komen ook elektriciteitscentrales in de problemen met koelwater.
 • Gezondheid
  Tijdens een hittegolf moet je extra alert zijn op ziektes en op uitdroging. Een zonnesteek heb je zo te pakken en zwemmen in natuurwater brengt risico’s met zich mee. 
 • Bosbranden
  Ieder jaar breken er bos en heidebranden uit. Deze branden ontstaan vaak spontaan. Ze horen bij het natuurlijke vernieuwingsproces. Helaas worden ze ook vaak aangestoken, zoals de heidebrand bij Bussum op 20 april 2009. Hoe je ze kunt voorkomen en wat je moet doen om ze te overleven lees je in dit onderdeel.
 • Vervelende beesten
  Bij warm weer kun je last hebben van vele vele beestjes. Op deze pagina’s vind je informatie over deze zomerse plagen en wat je er tegen kunt doen.
 • Noodweer
  Een hittegolf kondigt vaak ook een zwaar buiencomplex aan. Deze gaan gepaard met hagel, extreme regenval, windstoten en zelfs windhozen en tornado’s. Op de pagina over extreem weer vind je informatie over deze weerverschijnselen en handige tips over hoe je jezelf kunt beschermen.

One thought on “Hittegolf

Geef een antwoord