Radarbeelden links

Terug naar de Radarbeelden

Nederland

Nederlandse radarbeelden zijn op verschillende websites te bekijken. Meteoplaza biedt radarbeelden aan voor op je eigen website. Een mooi voorbeeld vind je op weerkamer.

Op de website van het KNMI vind je verschillende historische radarbeelden waaronder beelden van 30 april 2004.

Ook wetteronline.de geeft actuele radarbeelden van Nederland, zowel in animatie als in afzonderlijke beelden van de afgelopen 6 uur in stappen van 15 minuten.

Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland.

WetterOnline biedt uitgebreide radarbeelden van Europa, Duitsland, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland. Daarnaast biedt deze weersite van 12 lokaties gedetailleerdere radarbeelden. Het is een zeer goede aanvulling op de Nederlandse radarbeelden. Voor de liefhebber vind je hier de beelden van Berlijn. Vergelijken van verschillende kaarten kun je hier.

wetteronline (afbeelding: wetteronline )

Belgie en Frankrijk

De beschikbare radarbeelden van Belgie worden om de 6 uur ververst. Daarom is het handig om voor actuele radarbeelden uit dit land ook de Franse, Duitse en Nederlandse beelden te bekijken.  Meer Frankrijk

(afbeelding: lachainemeteo )

Zwitserland

Bewegende radarbeelden uit Zwitserland tref je op de website van André Henzen. Deze beelden zijn interessant als je wilt zien welke invloed de bergen hebben op de richting en intensiteit van buien. De animatie laat beelden van het afgelopen uur zien in stappen van tien minuten.
Meer beelden van Zwitserland.

(afbeelding: Henzen.com )

Australie

Uitgebreide radarbeelden van 49 lokaties waaronder Sydney, Canberra en Melbourne. Op deze pagina vind je de meest actuele radarbeelden van het hele land op verschillende schalen. Naast de laatste neerslagbeelden kun je ook animaties zien van de laatste vier opnames.

Australian Weather Watch Radar

(afbeelding: BoM )

Engeland en Ierland

Radarbeelden van Engeland en Ierland. Je kunt de animatie van de laatste 6 uur in stappen van 30 minuten of de beelden afzonderlijk bekijken.

Deze beelden zijn een goede aanvulling op de Nederlandse en Belgische radarbeelden omdat deze op elkaar aansluiten. Zo krijg je een goed beeld van buien die vanaf de Noordzee richting de Nederlandse kust komen.

British Isles rainfall animation (afbeelding Metoffice)

Verenigde Staten

Actuele neerslagradar van New Orleans en omgeving vind je hier. Meer over de Hurricane Katrina vind je in de special reports.

Neerslag radar van de Verenigde Staten en per staat vind je op de website van Intellicast. De beelden zijn afzonderlijk en als animatie beschikbaar van  de laatste twee uur. De website is ideaal voor het volgen van tropische stormen in Florida.

(Afbeelding: Intellicast)

Canada

Van de dichtstbevolkte delen van Canada vind je op deze site radarbeelden. Op de kaart kun je de gewenste locatie aanklikken. Wel handig is dat je kunt zien hoe de radarantenne is opgesteld. Zo kun je ook duidelijk zien in welk deel de radar waarneemt. Beelden van o.a. Montreal en Calgary .

(Afbeelding: Weatheroffice)

Japan

Japan

Radarbeelden links