Het weeralarm in Europa

Wetenschap > Meteorologie > Europa > Het weeralarm in Europa

Meer weeralarm/ weeralarm Nederland

Bezoek de website van de samenwerkende Europese weerinstituten. Hier wordt gewerkt met het onderstaande kleurcode systeem. Elk land krijgt een kleur die overeenstemt met de bijbehorende dreiging. Ga naar Meteoalarm. Een experimenteel maar actueel severe weather forecasting systeem vind je op Estofex. Weerinformatie voor alle Europese landen vind je op GEOmeteo. Berichten over het weer kunt u ook lezen op onze weblog.

Je kunt ook de afzonderlijke weeralarmpagina’s bekijken van de landen in deze lijst: Nederland, Belgie, Duitsland, Frankrijk, Polen en Engeland Voor Duitsland is er ook de website wettergefahren.

Het weeralarm

Het weer kan gevaarlijke situaties veroorzaken. Die situaties kunnen  in het verkeer voorkomen, maar ook gewoon in of om huis of tijdens een wandeling. Het instituut in Nederland dat bepaalt dat er een weeralarm is is het KNMI. Zodra dit alarm wordt gegeven komt op deze website de meest actuele weersinformatie beschikbaar. Het alarm geeft aan welke gevaarlijke situaties kunnen ontstaan en hoe ongelukken voorkomen kunnen worden. Bij weeralarm moet je denken aan orkanen, sneeuwstormen, windhozen en regenval, allen extreme weersomstandigheden. In het buitenland zijn deze omstandigheden bekend onder de naam severe weather.