Weeralarm in Nederland

Wetenschap > Meteorologie > Nederland> Weeralarm

Terug naar actueel weer

Ga naar weeralarm Europa /Weerinformatie voor alle Europeese landen vind je op GEOmeteo.

Hiernaast zie je de actuele weer-alarmkaart van meteoalarm.

Alarm

Het weeralarm wordt slechts bij hoge uitzondering afgegeven. Het KNMI waarschuwt o.a.  bij sneeuwstorm, gladheid, zware regenval en storm. Bij dit soort weersituaties loop je extra risico op schade of erger: verwondingen. Aan een weeralarm gaat een weerwaarschuwing vooraf. Een weeralarm geeft advies over de gevaren en wat je kunt doen om het weer probleemloos te doorstaan. Indien een waarschuwing of alarm van kracht is zie je dat via een banner links.

Advies

Op de website van het KNMI staan de adviezen per district weergegeven. Hierbij wordt gebruik gemaakt van kleurcodes. Klik op de kleuren-banner voor meer informatie over kleurcode alarmering. Op de website van Estofex vind je een experimenteel maar accurate severe weather voorspelling. European Severe Weather Database geeft een overzicht van extreem weer van de afgelopen week. Wie zich in het verkeer bevind vind op de website van de ANWB actuele weersinformatie en de NS meldt storingen. Op 112 natuuralarm vind je tips voor extreme natuur en weersituaties

Extreem weer

Behalve gladheid, storm en veel neerslag zijn er nog meer weerverschijnselen die levensbedreigend kunnen zijn. Gelukkig wonen we niet in zo’n erg extreem land, maar het kan toch voorkomen dat je tijdens het reizen verrast wordt. Met uren lang vast zitten tot gevolg. Op de pagina severe weather noemen we een aantal weerextremen zoals sneeuwstormen, hittegolven en windhozen.

Weeralarm archief