Ongemakken door plaagdieren in de zomer

Wespen

Het weg slaan van wespen is niet geheel zonder gevaar. Ze kunnen hierdoor zodanig geïrriteerd raken dat ze je steken. Over het algemeen kan een wespensteek weinig kwaad, tenzij je er allergisch voor bent. Neem dan zo snel mogelijk contact op met de huisarts en vooral niet krabben en wrijven. Als de angel er nog in zit knijp je op die manier al het gif uit het gifzakje waardoor de reactie heviger zal worden. Het kan ook gebeuren dat je in je neus, mond of keel gestoken wordt. Kijk daarom altijd even in je glas voordat je een slok neemt!

Hoe kom je van wespen af?

Tekenbeten

De laatste jaren worden mensen echter ook steeds vaker slachtoffer van teken. Geen wonder, want de mens in de westerse wereld denkt ten onrechte dat ze zich niet hoeven te beschermen. Je ziet dan ook steeds meer mensen in een korte broek, op sandalen of slippers zonder top of hemd in de tuin werken, door het park lopen en zelfs boswandelingen of fietstochten, strandwandelingen of fietstochten of andere natuurgebieden opzoeken. Hier schuilt het grote gevaar, de teek zit immers overal en maakt geen onderscheid tussen plantsoen of park en natuurgebied. Een beet zit in een klein hoekje…

Wat te doen bij een tekenbeet?

Mieren

Mieren, hoe nuttig ze ook zijn, kunnen soms behoorlijk vervelend zijn in huis en in de tuin. Een enkele mier die de keukenvloer verkent is niet zo’n probleem. Doodt de mier en grote kans dat het daar bij blijft. De werkster kan haar soortgenoten namelijk niets doorvertellen. Ook in de tuin is het niet zo’n ramp als een aantal mieren het op je limonadeglas voorzien hebben. Ruim de glazen na gebruik op en poets even de tafel af.

Mierenoverlast

Laat een bericht achter Reactie annuleren