Over onsFloraly is een website die ontstaan is uit een hobby, een interesse in de natuur en de wil deze te beschermen. Beschermen door het aanbieden van zoveel mogelijk informatie over de natuur, want kennis is macht. Hoe meer je weet over al het moois op deze wereld hoe eerder je geneigd bent deze te beschermen.

Breed publiek

Omdat veel mensen geen direct kontact meer hebben met de natuur hebben we besloten om middels internet een zo breed mogelijk publiek proberen te bereiken. Via onze site wel te verstaan. En dan het liefst een zo veelzijdig mogelijke site waar mensen al dan niet toevallig op terechtkomen en blijven hangen. Juist omdat er zoveel te vinden en lezen is over het onderwerp van je keuze en de koppeling ervan naar de natuur.

Wij zijn geen bedrijf

Veel mensen vragen het ons, maar wij zijn geen bedrijf. Het is een hobby, een uit de hand gelopen hobby misschien, maar toch. We maken en onderhouden deze site in onze schaarse vrije tijd.

Nooit af…

Vandaar ook dat niet alle onderwerpen af zijn en de vraag is of dit ooit wel eens zo zal zijn… Ook kan het zijn dat er fouten op de site staan, tja we zijn ook maar mensen. Laat het ons weten via het contact-formulier, dan kunnen we ze verbeteren.

Related Items

0 reacties

 1. Aankondiging

  Salomon Kroonenberg in Rode Hoed-Wetenschapscafé:

  Als de aarde afkoelt, wat dan?
  Maandag 8 maart 2010, 20.00 uur (Café open om 19.30 uur)

  We gaan er met zijn allen meestal voetstoots van uit dat de aarde alleen nog maar kan opwarmen door de broeikasgassen die wij uitstoten. Toch zijn er ook veel wetenschappers die dat ernstig betwijfelen. Andere processen dan broeikasgassen, en vooral de activiteit van de zon, lijken in de bestaande scenario`s onvoldoende meegenomen te zijn. Het is niet onmogelijk dat we juist weer naar een Kleine IJstijd toegaan, zoals we ook tussen 1300 en 1850 gehad hebben. Moeten we dan juist extra CO2 in de atmosfeer brengen, met het risico dat onze fossiele brandstoffen dan nog eerder opraken? Of moeten we ook energie sparen en duurzame energiebronnen zoeken, en maar accepteren dat het afkoelt? Energiebeleid en klimaatbeleid blijken dan totaal verschillende zaken zijn, die je niet mag combineren.

  Salomon Kroonenberg was tot zijn emeritaat in 2009 hoogleraar geologie aan de Technische Universiteit Delft. Zijn boek `De menselijke maat. De aarde over tienduizend jaar` (2006) kreeg veel media-aandacht en werd bekroond met de Eureka-Furore prijs.

  Moderator: Simon Rozendaal (wetenschapsjournalist Elsevier).

  Het Wetenschapscafé is een initiatief van De Rode Hoed, i.s.m. prof.dr. G.J.B. van Ommen (CMSB), artsenwebsite Care4Cure, VU medisch centrum-VUconnected, en wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor MSD, AMC-UvA, Leids Universitair Medisch Centrum, Centre for Society and Genomics, Netherlands Genomics Initiative, BIOKÉ.

  Datum: maandag 8 maart 2010
  Plaats: De Rode Hoed, Keizersgracht 102, 1015 CV Amsterdam
  Aanvang: 20.00 uur, café open om 19.30 uur
  Toegang: € 5,- en € 4,- (CJP, studenten, Stadspas, 65+) online via http://www.rodehoed.nl
  Alleen bij binnenkomst gratis kopje koffie of thee op vertoon van uw kaartje.
  Informatie: http://www.rodehoed.nl of telefonisch (020) 638 56 06

 2. Zeer informatieve website met heerlijke weetjes in de archieven. Dank hiervoor!

Geef een reactie