Als je een werkstuk moet maken en je onderwerp zou moeten gaan over de aarde, over dieren, natuur of iets wetenschappelijks, dan zit je hier goed. Op GEOlution vind je duizenden interessante onderwerpen. En de opzet is om al die onderwerpen te linken aan onderwerpen die er mee te maken hebben. Dit betekent dat je zelf helemaal vrij bent om te bepalen waar je werkstuk over gaat en hoe uitgebreid je het wil of moet doen.
Hoe moet je een werkstuk maken?
Een werkstuk heeft vaste onderdelen in een vaste vorm. Hieronder lees je hoe een werkstuk opgebouwd moet zijn:
-
Voorblad
-
Hier plaats je de titel van het werkstuk
-
Een mooie en passen de afbeelding
-
Je naam en je klas
-
-
Inleiding
-
Hier schrijf je waarom je het werkstuk over dit onderwerp laat gaan. Bijvoorbeeld door een bijzonder feit te noemen of een interessante vraag te stellen.
-
Wist je dat…
-
Waarom is het dat…
-
De hypothese of vraagstelling…
-
-
-
Het middenstuk
-
Dit is het belangrijkste deel van je werkstuk. De opbouw hiervan hangt helemaal af van je onderwerp. Het bestaat wel uit verschillende hoofdstukken in een logische volgorde.
-
-
Samenvatting
-
Deze moet niet te kort zijn. Een goede samenvatting behandelt alle hoofdstukken, de inleiding en eventueel de conclusie die je trekt.
-
-
Een woordenlijst
-
Moeilijke woorden of belangrijke trefwoorden noem je in de woordenlijst. Gebruikt hier voor definities. Het is meestal wel goed als je dat in je eigen woorden doet.
-
-
Bronvermelding
-
Maak een lijst van boeken, tijdschriften en websites (bronnen) die je gebruikt hebt bij het verzamelen van je informatie. Is je werkstuk op een website en maak je gebruik van afbeeldingen? Noem dan de website waar het van af komt en plaats er een link naar toe.
-
Onderwerpen
Waar je werkstuk over gaat kan door je leraar worden bepaald, maar het kan ook zijn dat je er vrij in bent. Op GEOlution vind je veel leuke onderwerpen. We hebben ze verdeeld in hoofdthema’s. Zie hiervoor de categorieën in de zijbalk van deze site.