Gedomesticeerd Paard (Equus ferus caballus)

 

paard

 

Nederlandse Naam: Paard
Wetenschappelijke Naam: Equus ferus caballus
Verspreiding: Overal door import/export van de mens.

Informatie: In 1758 werd het gedomesticeerd paard door de wetenschapper  Linnaeus voor het eerst gepubliceerd als zijnde een ondersoort van het wilde paard, de Equus ferus caballus met als nederlandse naam gedomesticeerd paard. Daarvoor had men nog geen ondersoorten van het wilde paard (Equus ferus), maar de mens hield toen wel al paarden. De paarden van destijds werden voornamelijk gehouden als rij en trekdier. Het hielp mee met de klusjes op het land en vervoerde mensen en spullen van A naar B.

Door de jaren heen zijn er door toedoen van fokkers diverse rassen ontstaan. Afhankelijk van hun lichaamsbouw is het ene ras meer geschikt voor het zware landbouw werk terwijl de andere juist geschikt is voor bijvoorbeeld de paardenrensport. De verschillende paardenrassen tref je hier aan.

Paarden maken geluid, sommige mensen zeggen dat je aan het geluid van het paard de stemming van het dier kunt aflezen. Het geluid van het paard noemen we hinniken. Hier tref je verschillende paardengeluiden aan.

De bouw van een paard ook wel de anatomie van het paard vind je hier.

 

Gedomesticeerd Paard (Equus ferus caballus)