De hond als huisdier (Canis lupus familiaris)

Huisdieren > Honden

De hond is het oudste huisdier, had de hond vroeger veelal een functie (bewaking, jacht, herdershond en zelfs trekdier) nu is de hond voornamelijk een gezelschapsdier. Vele huishoudens hebben een hond, groot of klein dik of dun. Het maakt allemaal niets uit…

Natuurlijk zijn er nog steeds honden die een taak hebben, denk maar eens aan de blindengeleidehond, politiehond of bewakingshond.

De hond is een roofdier, hij komt uit de familie der hondachtigen (Canidae)

Algemeen informatie

Hond (Canis lupus familiaris)

Mannetjes hond = Reu
Vrouwtjes hond = Teef
Baby hond = Pup

Schedel & Wervels van de hond

Hondenrassen

Sinds er honden zijn word er gefokt met deze dieren, soms is dit een ongelukje maar veelal wordt dit door erkende fokkers gedaan. Zij proberen zo mooi mogelijke en raszuivere nakomelingen op de wereld te zetten. Alle erkende fokkers zijn in Nederland aangesloten bij hondenrasverenigingen. Deze verenigingen zijn op hun beurt weer aangesloten bij de federatie raad van beheer op kynologisch gebied en deze federatie is aangesloten bij de internationale Kynologische federatie (FCI). Een van de belangrijkste taken van de federatie is toezicht houden op de diverse hondenrassen. Zij hebben ook een lijst opgesteld met hondenrassen.

De hond als huisdier (Canis lupus familiaris)