Milieu

Welkom op de milieupagina’s van GEOlution. In dit onderdeel van onze website zul je informatie vinden over diverse milieuthema’s. We willen er een positief signaal mee afgeven. Het onderdeel is nu vrij klein. Maar komende tijd is de bedoeling om het flink uit te breiden. We richten ons op iedereen. Op consumenten, op vervuilers, op goede doelen maar vooral op de generatie die nu in de schoolbanken zit.

  • Het bestrijden van mieren op een natuur vriendelijke manier
  • Tips voor de moestuin en natuurlijk tuinieren
  • Wat is afval, wat kun je er (niet) mee?
  • Duurzaam Stel jezelf eens deze vraag: wat is duurzaam? Meestal denken we dan aan dingen die goed zijn voor het milieu. Groene dingen, zoals stroom, papier in plaats van plastic. Maar iemand anders zou kunnen zeggen dat plastic juist heel duurzaam is. Want plastic gaat lang mee en is een bestendig… dus duurzaam. Wat is nou echt duurzaam?
  • Klimaatverandering Het milieu is de omgeving waarin we leven. Milieufactoren, zoals geluid, lucht en uitzicht bepalen de kwaliteit daarvan. Een van de ernstigste gevolgen van de milieuschade die mensen aanricht is dat het klimaat verandert. De mens heeft hier aantoonbaar invloed op en versnelt de natuurlijke opwarming van de aarde.
  • Mobiliteit Is duurzame mobiliteit haalbaar? En denk eens aan de vorige vraag; wat is duurzame mobiliteit? Als het iets moet zijn dat lang meegaat zijn we met zijn allen verkeerd bezig. Als mensen geld zat hebben kopen ze van alles en gaat het goed met de mobiliteit. En als het geld op is zakt de mobiliteit in als een plumpudding, waardoor ook nog eens tienduizenden banen in gevaar komen. Duurzame mobiliteit… een discussie waardmet o.a. Dossier IJzeren Rijn en Logistiek Venlo.
  • Ruimtelijke ordening Hoe kunnen we de ruimte beter inrichten? Immers, ruimte is van ons allemaal. Ruimte is alles wat je ziet. Er gebeurt zo ontzettend veel. Werken, wonen en recreëren. Maar er komen steeds meer mensen op de wereld bij. En die moeten allemaal eten en ademen. De groei van steden en infrastructuur zorgt er voor dat er steeds minder bossen zijn en voedsel wordt steeds duurder. Hoe moeten we omgaan met ruimte? En wie bepaalt wat mag en wat niet mag?Met o.a. de Floriade 2012 in Venlo
  • Milieuvervuiling In dit onderdeel zullen we een heleboel soorten milieuvervuiling benoemen en verder bekijken. Denk dan niet alleen aan luchtvervuiling, maar ook aan lichtvervuiling, verstoring van rust en grote milieurampen. In milieuvervuiling vind je onze onderdelen over vliegvelden en olierampen terug.
  • Groene energie Groene energie kan op vele manieren worden opgewekt. In dit onderdeel zullen we diverse groene energiebronnen beschrijven. En een korte inventarisatie op internet leert ons dat er heel erg veel manieren zijn, maar dat slechts weinigen daarvan door het bedrijfsleven worden toegepast. Hier ligt een uitdaging voor iedereen.

Related Items