Kaartlezen voor gevorderden

Als je alleen de weg moet vinden van en naar bestemmingen en routes kun je volstaan met het beantwoorden van de de drie W’s. Als beginnend kaartlezer heb je voldoende basiskennis om deze vragen te beantwoorden, de juiste kaart uit te zoeken en deze te lezen.

  • Waar ga ik heen
  • Waarmee ga ik er heen
  • Waarom ga ik er heen

Ben je een gevorderde kaartlezer, dan moet je meer kunnen dan de weg volgen via een kaart. Als beginner kun je met de kaart in de hand de juiste weg volgen. Maar als gevorderde kaartlezer kun je ook andersom kaartlezen: de plek waar je bent terug vinden op de kaart. Dit is niet altijd even simpel, omdat het afhangt van het landschap hoe makkelijk je dit kunt doen. Als je bent verdwaald is het heel handig om de weg terug te vinden. Maar daarvoor heb je wel een nauwkeurige kaart nodig.

Behalve de drie WWW’s zouden we nog een vierde W kunnen toevoegen: namelijk Wanneer. Er zijn ook kaarten die in het verleden zijn getekend, of die laten zien hoe een plek er over tien jaar uit zou moeten zien. Deze kaarten geven informatie over verschillende tijdstippen en je kunt ze gebruiken om als het ware te reizen in de tijd.

Related Items

Geef een reactie